Pages

Chovejme se k sobě ohleduplně


Pravidelně cestuji MHD. Pohled na stařenky zavěšené do poutek pod stropem vozu, třepotající nožkama ve vzduchu a vratce se klátící nad sedícími dívčinami a jinochy, kteří neodlepí oči a prsty od svých smart phonů, mě inspiroval k sepsání následujících řádků.

Znáte ten obrázkový manuál DP Praha, v němž hranaté postavičky informují cestující, jak se mají chovat? Na některých plakátech nabádají mladší, aby pustili sednout starší nebo pohybově indisponované osoby. Vzhledem k převratnému vývoji moderních komunikačních prostředků bych však dopravnímu podniku navrhla, aby agitaci přizpůsobil nové době a statu quo takto:

Zevlující cestující, respektujte prosím zaneprázdněné majitele smart phonů. Zatímco vy si jen tak zbůhdarma civíte z okna nebo šmírujete spolucestující, vlastníci důvtipných škatulek si nemohou dovolit ztrátu jediné vteřiny. Musí sjet timeline a udržovat konverzaci na sociálních sítích, zkontrolovat e-mailovou schránku, zjistit návaznost dalších spojů, přečíst si nejnovější zprávy, ujistit se, že satelit správně určil polohu a checknout se na foursquare, vyfotit informační display dopravního prostředku, aby přátelé viděli, čím jedou a kde právě jsou, a rozeslat jim obrázky toho, co právě pojedli... 
Lelkující účastníci hromadné dopravy, uznejte, že takový rozsah činností zaslouží úctu a vyžaduje notnou dávku soustředění. Dopřejte tedy majitelům chytrých krabiček trochu pohodlí a soukromí a uvolněte jim místa k sezení. 
Děkujeme, že se k sobě chováte ohleduplně, váš DPP.

btemplates

4 reakcí:

Bára řekl(a)...

Krásně napsané! Zasmála jsem se :-)
I když je to opravdu spíš k pláči...

Martin Irein řekl(a)...

Správně. Sedět musí, dokud jsou mladí. Až budou staří, nastojí se až až!!! :))

Makovice řekl(a)...

:D

Andie Chambers řekl(a)...

Ahoj, ráda bych tě pozvala na svůj blog . Předem podotýkám, že mi nejde o reklamu, ale o to, aby se o problematice, které se na svém webu věnuju, dozvědělo co nejvíce lidí a poučilo to tak laickou veřejnost, která je většinou jen plna předsudků. Blog je věnován poruchám příjmu potravy a hlavně boji s těmito nemocemi. Nehodlám se řadit k thinspo nebo podobným komunitám. Na blogu najdeš i trochu z cesty mým životem, každodením bojem s PPP, ale také spoustu rad a tipů týkajících se kosmetiky, fotek, článků o mně samé, beauty vychytávky, recenze, recepty, které nikde jinde nenajdeš a mnoho dalšího. Kdyby tě blog zaujal, budu moc ráda, když zanecháš komentář nebo se můžeš stát dalším z mých ctěných "followers". Budu se moc těšit na tvou návštěvu a přeji krásný zbytek dne. Andie :)*
www.andie-chambers.blogspot.cz

Okomentovat