Pages

Dárek k svátku

Včera jsem od dědy dostala dárek k svátku.
Svátek budu mít v červenci.
Přístroj byl oslavenci, tedy mně, předán dva měsíce předem, protože se musí prozkoušet jeho funkčnost. Bez něj bychom se totiž při naší nezodpovědně dobrodružné výpravě do Provence neubránili útoku smeček lítých šelem, které na nás v Luberonu nepochybně zaútočí. Bezbranný turista se ocitne uprostřed hor bez proudu, bez světla a s vybitým mobilem.
Praktickým zálesáckým dárkem pro cestu do divokých, od dob Římské říše souvisle osídlených částí Evropy, je lucerna na solární pohon. Když dojde slunce, lze lampu nabít dynamem na kličku, lucerna umí nabít mobil a obsahuje rádio. Paráda, právě po ní jsem toužila!
Děda si rád hraje. V rámci předprovozních zkoušek nám tu celý večer chrčelo astmatické rádio poháněné akumulátorem sporadicky nabíjeným solární energií. K tomu blikala lampička v posledním tažení. Děda ji co chvíli usilovně nabíjel kličkou dynama - víííů víííů víííů víííů víííů...
Ale už víme, na kolik voltů dynamo dokáže nabít a jak dlouho ten bazmek potom vydrží svítit. Ne, údaje vám nenapíšu, protože si to nepamatuju.
Dostávat dárky je fajn. Ale mám neodbytné tušení, že až pojedeme na dovolenou, tu potvoru omylem zapomeneme doma.

btemplates

1 reakcí:

Unknown řekl(a)...

No jo,no - co naděláš

Okomentovat